Slalomo akademija tęsia Jau tradicija tapusį paprotį – lapkričio pradžioje skelbiamos pagrindinės 2018 m. sezono varžybų datos. Kviečiame susipažinti!

Greituminio slalomo mėgėjams – 7 varžybos
Pradžiai prakalba apie „Sprinto maniją“. Šios varžybos, tapusios tarpiniu laipteliu tarp klasikinį (lėtuminį) slalomą išbandžiusiųjų, tačiau labai greito (greituminio) slalomo dar nedrįstančių išbandyti automobilių sporto mėgėjų, naująjį sezoną pradės gegužės pabaigoje ir susidės iš 3 etapų, kurie tvarkingai išsidėstys kas mėnesį. Naujokams galime patarti – tai puikios varžybos, kurios tiks nesvarbu kokią patirtį ir techniką turintiems vairuotojams, kadangi didžiąją dalį sėkmės nulems vairuotojo „augantys“ įgūdžiai. Šių varžybų serija kaip šiemet taip ir kitamet taipogi bus prilyginama greituminiam slalomui, tačiau bus labiau subalansuotos mažesnę patirtį arba silpnesnę techniką turintiems dalyviams. Taip pat varžybos turės Lietuvos greituminio slalomo Pirmenybių statusą.

Vienos laukiamiausių sezono varžybų bus Lietuvos greituminio slalomo Čempionatas. Ateinantį sezoną Slalomo akademijos kolektyvas užsibrėžęs įvykdyti net 4 (iš 6-7) šio čempionato etapus. 2018 metų sezonas šiam Čempionatui taip pat bus neelinis, nes varžybose galės dalyvauti tik metinę licenciją turintys patyrę dalyviai (išimtis bus tik 1 etapas), greitis varžybose išaugs dar bent 20% (skaičiavimas apytikslis). Didžiausia šios serijos naujovė bus ta, kad dienos varžybos prasidės priešinga tvarka – pradžioje startas bus duotas Lietuvos greituminio slalomo Pirmenybėms („Sprinto manija“), kuriose važiuos tiek Pirmenybių, tiek Čempionato dalyviai. Dienai pasiekus epicentrą, „Sprinto manijos“ dalyviai jau dalinsis iškovotus trofėjus, o Čempionato dalyviai tęs antrą varžybų dalį stipriai greitesnėje trasoje.

Klasikinio slalomo fanams – 3 etapai
2018-ųjų sezonas Lietuvos automobilių slalomo Čempionato dalyviams bus taip pat įdomus. Preliminariai 2 etapai vyks Pakruojyje, 1 etapas Kauno mieste, 1 etapas Vilniuje ir 3 mūsų komandos organizuojami etapai Kauno Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje. Kiekvieną etapą dalyvių lauks bent 2 skirtingos trasos, kurios turės ir greitesnių, ir lėtesnių epizodų, tačiau bus lengvai įsisavinamos ir viena didesnių sezono naujovių šių varžybų serijos mėgėjams – mūsų organizuojamuose etapuose po varžybų nevyks jokios kitos varžybos, o varžybų dalyviai galės sudalyvauti treniruočių sesijoje, kuri truks iki kol saulė pasieks horizontą.

Duoklė Japoniškų automobilių mėgėjams
Kaip šiemet, taip ir ateinančiais metais – skirsime nemažai dėmesio ir „Japonams“. Tai vėlgi bus renginys, skirtas sukviesti pabaltijo Japoniškų automobilių savininkus į vieną didelį gražų festivalį, kuris, skirtingai nuo šiemet, turės bent 3 kartus daugiau pramogų ir bus skirtas niekam kitam – tik minėtiems autofanams. Patarimas iš mūsų – pradėkite ruoštis… 🙂

Kas po šimts gegučių tas „Siurprizas“?
Tai bus didžiausia Slalomo akademijos sezono naujovė. Apie ją prasitarsime šiek tiek vėliau. Galime užsiminti, kad tai bus Kačerginės „Nemuno žiedo“ žiedinėje trasoje. Dar galime užsiminti, kad tai bus greita. Dar – kad… Pakentėkime mėnesiuką 😎

    LAGSP LAGSČ LASČ Trackday Dvikovos  
Data Vieta         Būsena
2018-05-13 Nemuno žiedas       Rezultatai Įvyko
2018-05-26 Nemuno žiedas       Rezultatai Įvyko
2018-05-27 Nemuno žiedas Rezultatai Rezultatai Rezultatai   Įvyko
2018-06-30 Nemuno žiedas #2 etapas X X   Registracija nuo 06-04 
2018-08-04 Nemuno žiedas       X Laukiama
2018-08-05 Nemuno žiedas #3 etapas X X   Laukiama
2018-09-29 Kazlų Rūda       X Laukiama
2018-09-30 Kazlų Rūda   X     Laukiama

„LAGSP“ – Lietuvos greituminio slalomo Pirmenybės „Sprinto manija“
„LAGSČ“ – Lietuvos greituminio slalomo Čempionatas
„LASČ“ – Lietuvos automobilių slalomo Čempionatas
„Trackday“ – žiedinių lenktynių treniruotė „Žiedo manija“
„Dvikovos“ – Automobilių slalomo varžybos „Slalomo dvikovos“